Глава Держдепу США пригрозив Сі Цзіньпіну санкціями

Глава Держдепу США пригрозив Сі Цзіньпіну санкціями

Через підтримку РФ.

Держсекретар США Ентоні Блінкен пригрозив керівництву Китаю санкціями, якщо той не перестане постачати Росії товари, які дозволяють їй відновлювати промислову базу. Politico.

У рамках свого візиту до Китаю держсекретар зустрівся з главою КНР Сі Цзіньпіном і китайським міністром закордонних справ Ван І. У ході зустрічі Блінкен “дав зрозуміти”, що в адміністрації президента Джо Байдена “закінчується терпіння” через відмову Пекіна припинити підтримку Москви. видання. Держсекретар також заявив, що через товари подвійного призначення, що поставляються Китаєм до РФ, зростає «загроза, яку Росія представляє для країн Європи».

«Ми вже запровадили санкції щодо більш ніж 100 китайських підприємств. Ми повністю готові вжити додаткових заходів», — наголосив Блінкен.

Після початку війни з Україною Китай став найбільшим торговим партнером Росії, замінюючи західні компанії, які залишили ринок РФ через санкції.

Які санкції можуть запровадити США проти Китаю? Про це в інтерв’ю сайту Charter97.org розповів український дипломат Олександр Хара.

Про це повідомляє ресурс UA-Obozrevatel, з посиланням на Хартія 97