Шойгу став «весільним» міністром

Шойгу став «весільним» міністром

І може позбутися посту.

Арешт Тимура Іванова різко послабив позиції міністра оборони РФ Сергія Шойгу та актуалізував чутки про його відставку, пише близький до російських силовиків Telegram-канал «ВЧК-ОДПУ».

Але навіть якщо він збереже свою посаду в новому уряді, то виступатиме фактично в ролі «весільного» міністра, який не бере участі у прийнятті ключових рішень.

Вже зараз ставленик олігарха Геннадія Тимченка перебуває у незавидному становищі. Сергія Кужугетовича послідовно віджимають від усіх «смачних» тем, а заарештований Тимур Іванов дає свідчення. І з великою ймовірністю вкаже на обох своїх покровителів. Але навіть якщо він збереже мовчання, то всі розуміють, що навряд чи він міг красти в таких масштабах без начальника. Як повідомляють, за роки спільної роботи в Міноборони Іванова та Шойгу у відомстві було викрадено не менше 11 трлн рос. карбованців. У самого Тимченка проблеми набагато суттєвіші, оскільки саме він у 2022 році просив президента залишити Шойгу міністром після перших невдач під час війни.

Наступні події показали, що у заступництва Тимченка був явно корисливий інтерес. Путін же може пробачити своїм соратникам все, крім щурництва, і арешт Іванова як перша ластівка в цій справі – зайве підтвердження цього.

Про це Пише видання UA-Obozrevatel, з посиланням на Хартія 97