Держдеп США оголосив мільйонну винагороду за інформацію про російського хакера

Держдеп США оголосив мільйонну винагороду за інформацію про російського хакера

Подробиці.

Державний департамент США 7 травня оголосив про винагороду у розмірі 10 мільйонів доларів за інформацію про громадянина Росії Дмитра Хорошова, якого визначили як лідера транснаціональної групи хакерів-зловмисників LockBit.

У оголошенні Держдепа США зазначається, що грошова винагорода передбачена за інформацію, яка «допоможе заарештувати та/або засудити» Хорошєва.

Росіянину було пред'явлено звинувачення у злочинах, пов'язаних з його роллю у розробці варіанта програми-здирника LockBit та у змові з метою проведення численних атак з використанням цього вірусу-здирника на жертв у США та в усьому світі. Також проти Хорошова Мінфін США запровадив персональні санкції.

«Сьогоднішні дії наголошують на зобов'язанні Сполучених Штатів разом з нашими міжнародними партнерами ідентифікувати кіберзлочинців, які стоять за варіантом програми-вимагача LockBit, і притягнути їх до відповідальності. Ми продовжуватимемо разом з нашими партнерами боротися з поширенням програм-вимагачів, які загрожують нашій економіці та критично важливій інфраструктурі», – йдеться в оголошенні Держдепу США.

Про це повідомляє портал ЮА Обозрєватель, з посиланням на Хартія 97