Чи можна у Білорусі носити на вулиці пневматичний пістолет?

Чи можна у Білорусі носити на вулиці пневматичний пістолет?

Є нюанс.

Яку пневматичну зброю білоруси можуть купити без отримання дозволу та чи можна її носити із собою на вулиці, розповіли в УВС Брестського облвиконкому.

Як пояснив дільничний інспектор Сергій Щеперко, пневматичну зброю поділяють за видами залежно від дульної енергії. Воно буває спортивний – від 3 до 25 Дж, мисливський – від 7,5 Дж до 25 Дж, а також конструктивно-подібний з пневматичним зброєю виріб з енергією до 3 Дж. Останнє реєструвати не потрібно, білоруси можуть купити його без отримання дозволу.

«Конструктивно подібні до зброї вироби з дульною енергією не більше 3 Дж і пневматичну зброю з дульною енергією не більше 7,5 Дж реєстрації не підлягають і купуються без отримання дозволу», — розповів дільничний.

Також він уточнив, чи можна носити на вулиці пневматичні пістолети.

«Транспортування пневматичної зброї в населеному пункті можливе, але лише у чохлі чи кобурі та обов'язково у розрядженому стані. Пневматичні пістолети на вигляд часто нагадують копії реальної бойової зброї. Це завжди привертає увагу правоохоронних органів», – сказав він.

Проте стріляти з пневматичної зброї у Білорусі можна лише за межами населених пунктів у спеціально відведених для цього місцях.

Про це Пише ресурс ЮА Обозрєватель, з посиланням на Хартія 97