Кадиров закликав захопити Одесу та Харків

Кадиров закликав захопити Одесу та Харків

Глава Чечні хоче, щоб армія РФ діяла в Україні «жорсткіше».

Глава Чечні Рамзан Кадиров закликав діяти на війні в Україні «жорсткіше» та захопити Харків та Одесу.

«Впевнений, треба діяти жорсткіше, звільнити насамперед Одесу та Харків та покінчити з нацистським режимом. Зупинятись на територіях Донбасу не можна, інакше цей конфлікт тлітиме роками», — написав він у своєму телеграм-каналі.

Напередодні інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що Росія на північних кордонах України зібрала угруповання військ близько 50 тис. солдатів для можливого вторгнення та атаки на друге за величиною місто країни Харків.

Про те, що Росія планує великий наступ на Харків на початку травня, розповідали The Financial Times високопосадовці в українській розвідці. За їхніми словами, російська армія готує ґрунт для цієї операції, завдаючи ракетних ударів по місту. Їхня мета — змусити мешканців покинути Харків, роблячи його непридатним для життя.

Джерела Bild в українській армії стверджували, що Росія може задіяти від 20 до 40 тис. військовослужбовців у спробі захопити Харків. «Тоді нам доведеться вирішити, чи хочемо ми захищати північ чи схід. І те, й інше робити неможливо», — пояснив один із співрозмовників видання.

Про це Інформує видання ЮА Обозрєватель, з посиланням на Хартія 97