Нетаньягу назвав мети операції Ізраїлю в Рафаху

Нетаньягу назвав мети операції Ізраїлю в Рафаху

У ніч проти 7 травня ЦАХАЛ розпочав наступ на місто.

Військова операція в Рафаху має дві основні цілі — повернення викрадених ізраїльтян та знищення палестинського руху ХАМАС, йдеться у зверненні прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху, яке привів у телеграм-каналі його радник Дмитро Гендельман.

«Ми вже довели під час попереднього звільнення викрадених, що лише військовий тиск на ХАМАС є необхідною умовою для їхнього повернення», — вважає Нетаньяху.

За його словами, контроль над КПП “Рафах” став “дуже важливим кроком на шляху до підриву військових та управлінських можливостей ХАМАС”. Нетаньяху подякував ізраїльським солдатам за «ідеальне виконання завдання» і висловив співчуття сім'ям загиблих в останні дні.

Прем'єр Ізраїлю також визнав згоду ХАМАС на параметри припинення вогню спробою зірвати військову операцію в Рафаху. Він вказав на сильну розбіжність вимог бойовиків від цілей єврейської держави. “Ізраїль не може прийняти пропозицію, яка загрожує безпеці наших громадян і майбутньому нашої держави”, – вважає Нетаньяху.

Він доручив ізраїльській делегації на переговорах про перемир'я в Каїрі наполягати на умовах, необхідних для звільнення заручників та забезпечення безпеки країни.

У ніч проти 7 травня Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) розпочала наступ на Рафах і вже до ранку встановила контроль над КПП «Рафах». В уряді пояснили це необхідністю досягнення всіх цілей війни, у тому числі визволення всіх заручників. Згідно з офіційними даними, у полоні ХАМАС залишаються 132 особи, з них 37 вважаються загиблими.

Про це Інформує своїх читачів видання ЮА Обозрєватель, з посиланням на Хартія 97