Росія почала бити залізницями України.

Росія почала бити залізницями України.

Щоб зірвати постачання західної допомоги.

Російські окупанти атакували залізничні об'єкти у трьох регіонах України після того, як міністр оборони РФ Сергій Шойгу пообіцяв посилити удари через поновлення поставок американської зброї на фронт. The Moscow Times.

25 квітня російські війська запустили ракету залізничним вокзалом у селищі Вдале Донецької області. В результаті загинули троє працівників «Укрзалізниці»: 26-річний Богдан Ковальов, 26-річний Михайло Бандрівський та 37-річний Сергій Кузнєцов. Ще четверо отримали поранення різного ступеня тяжкості та були госпіталізовані.

Другий ракетний удар російські війська завдали по залізничному вокзалу у Балаклії Харківської області. Було поранено трьох працівників «Укрзалізниці» та ще десятьох мирних жителів. За словами голови Харківської обласної адміністрації Олега Синегубова, у момент обстрілу постраждалі люди перебували у приміському електропоїзді «Харків — Ізюм». Ракета, ймовірно «Іскандер-М», впала за 15 метрів від складу, зруйнувавши шляхи на гілці, що веде з Харкова до Донбасу.

Також російські військові вдарили по залізничній інфраструктурі у Смілі Черкаської області. Глава регіону Ігор Табурець повідомив про шістьох постраждалих. Усі вони отримали легкі травми та відмовилися від госпіталізації.

Міноборони Росії підтвердило атаки на залізничні об'єкти у Донецькій та Харківській областях.

Про це Пише портал UA-Obozrevatel, з посиланням на Хартія 97