Forbes: Росіяни атакують позиції ЗСУ на мотоциклах

Forbes: Росіяни атакують позиції ЗСУ на мотоциклах

Чи ефективна це тактика?

Росія втратила тисячі бойових автівок за перші два роки війни з Україною. Виробництво нової техніки, а також відновлення старих машин із тривалого зберігання не дозволяє компенсувати втрати. Тому на третій рік широкомасштабної війни все більше російських солдатів вирушають у бій на вантажівках, відкритих гольф-карах і – з недавніх пір – на мотоциклах. Forbes.

Як пише видання, швидкий, маневрений та недорогий мотоцикл – ефективний спосіб пересування по полю бою для кур'єра чи розвідника.

«Проблема російських військ у 2024 році полягає в тому, що, відчуваючи брак спеціальних броньованих машин, а також більших цивільних транспортних засобів, вони їдуть на своїх незахищених мотоциклах прямо на українські позиції – так само, як кілька місяців тому вони почали це робити зі своїми всюдиходами Desertcross 1000, і в результаті “отримують по зубах”, – пише видання.

Так, 15 квітня 92 штурмова бригада української армії відбила атаку російських мотоциклетних військ під Бахмутом на сході України. Через три тижні, приблизно 7 травня, українська 79-та десантно-штурмова бригада знищила вісім мотоциклів під час штурму Новомихайлівки, також на сході країни.

Однак, незважаючи на втрати, принаймні один російський підрозділ все ще використовує мотоцикли як штурмову техніку. Батальйон «Зоря» 123-ї мотострілецької бригади російської армії стверджує, що мотоцикли швидше та їх важче виявити, ніж більш важку та повільну бронетехніку.

При цьому росіяни вдосконалюють свої військові мотоцикли так само, як вони вдосконалювали свої «танки-черепахи». Так, пише Forbes, щоб зменшити загрозу з боку українських швидкісних безпілотників, які вже неодноразово були помічені в гонитві за російськими мотоциклістами, деякі російські підрозділи обтягли свої мотоцикли металевою сіткою.

Однак ЗСУ це не зупиняє, що підтверджують опубліковані у мережі відео знищення російських мотоциклістів.

Про це Пише ресурс ЮА Обозрєватель, з посиланням на Хартія 97