Чи почнуть українські морські дрони ЗРК полювання на російські кораблі?

Чи почнуть українські морські дрони ЗРК полювання на російські кораблі?

Розташування сил у Чорному морі може змінитися.

Україна, найімовірніше, спромоглася «подружити» морські дрони з ракетами «повітря — повітря». З'явилися кадри, як такий дрон атакує російський гелікоптер.

Чи має Україна на озброєнні такі дрони-ЗРК? Таке питання сайт Charter97.org поставив українському військово-політичному оглядачу групи «Інформаційний опір» Олександру Коваленко:

— Гадаю, це експериментальний зразок. Ми вже бачили морські дрони, на яких встановлювалися, наприклад, вогнеметні системи типу «Джміль». У разі йдеться про встановлення ракети, яка може виконувати функції такого морського зенітного ракетного комплексу (ЗРК).

Повторюся, не думаю, що це серійний зразок, а скоріше експериментальний. Оскільки неможливо таку компіляцію морського дрона та відповідного засобу ураження просто так взяти та ефективно використовувати без випробувань.

Цей експериментальний зразок застосовувався з метою підвищення ефективності боротьби з повітряними цілями. Якщо ми говоримо про спроби російських окупантів якось запобігти діям українських дронів, то для цього використовуються, звичайно ж, гелікоптери. Україні необхідно убезпечити свої дрони подібними засобами протиповітряної дії.

— Чи ця зброя змінює розстановку сил у Чорному морі?

– Цілком. Якщо вони стануть ефективними у протидії вертолітній техніку, то РФ не зможе використати цю компоненту для перехоплення українських морських дронів. Отже, удари по російським військовим кораблям будуть успішнішими.

Якщо вам сподобалася стаття, ви можете підтримати сайт Charter97.org:


РОЗРАХУНОК МУЛЬТИВАЛЮТНИЙ РАХУНОК ДЛЯ ПОЖЕРТВУВАНЬ:

Назва банку: Bank Millennium SA Адреса: ul. Stanislawa Zaryna, 2A, 02-593, WarszawaIBAN: PL 97 1160 2202 0000 0002 1671 1123SWIFT: BIGBPLPWНазва власника рахунку: Fundacja “KARTA '97”Призначення платежу

Зв'язатися з нами можна за адресою [email protected]

Про це Інформує видання ЮА Обозрєватель, з посиланням на Хартія 97