The Telegraph дала «рецепт» порятунку танків Abrams на передовій в Україні

The Telegraph дала «рецепт» порятунку танків Abrams на передовій в Україні

Є два варіанта.

Американські танки Abrams в Україні вирішили відвести з передової, щоб урятувати від російських дронів-камікадзе. Прибуття до нашої країни M1A1 Abrams сприймалося як переломний момент у війні, проте РФ навчилася з ними боротися.

Про це написало газета The Telegraph і дало рецепти порятунку цих танків від ворожих безпілотників. “Це тривога для НАТО. Якщо Росія виявила критичні вразливі місця у нашій броні, наші кордони починають виглядати дуже вразливими», – зазначає видання.

Воно наголосило, що минулого року Київ отримав від Вашингтона 31 танк Abrams, але зараз 5 з них уже знищено, і Україна виводить ці танки з передової. Причиною цього, на думку журналістів, є те, що Київ використовує ці танки як статичну зброю для захисту власних позицій. Тоді як вони розраховані для маневрових атак у складі ударного кулака.

«Здається, саме так його розгортають українські Збройні сили, що робить його дуже вразливим до атак безпілотників. Ми не можемо жити у світі, де безпілотники вартістю кілька тисяч доларів можуть атакувати танки вартістю 10 мільйонів доларів там, де вони найбільш уразливі», – йдеться у матеріалі.

Також видання пояснює, що вирішити цю проблему можна, одним із варіантів є встановлення металевих клітин, які захищають вежу від дронів. Крім того, на думку журналістів, танки можна оснастити чимось подібним до британської лазерної системи DragonFire, яка вміє боротися з безпілотниками.

«Якщо це станеться, то ефективність дронів буде радикально знижена – до наступної еволюції. Українці звикають працювати із сучасними західними танками. Земля підсихає, боєприпаси їдуть, може наступати бронетехніка. Західний танк, що рухається зі швидкістю 50 миль/год (повідомлялося, що швидкість бездоріжжя становить 48 км/год, – Ред.), набагато важче вразити, ніж статичний. Дні бронетанкової війни ще не вважаються», – робить висновок.

Про це повідомляє сайт ЮА Обозрєватель, з посиланням на Хартія 97