Байден несподівано погодився взяти участь у дебатах із Трампом.

Байден несподівано погодився взяти участь у дебатах із Трампом.

Глава Білого дому змінив свою позицію.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден погодився взяти участь у передвиборчих дебатах із Дональдом Трампом. Глава Білого дому змінив свою позицію, адже кілька місяців відмовлявся від дебатів.

Про це повідомило видання Reuters. Американський лідер не назвав дату, коли це може статися, але підкреслив, що «радітиме дебатувати».

“Десь, не знаю коли, але я радий провести дебати з ним (Трампом. – Ред.)”, – сказав Байден.

Екс-президент США Трамп, який знову претендує на цю посаду, у своїй соцмережі Truth Social відповів на заяву чинного голови Білого дому. Він сказав, що готовий до них «у будь-який час та в будь-якому місці».

Трамп закликав Байдена зустрінеться для дебатів у залі суду, де розглядається одна із численних судових справ проти колишнього президента, які він вважає політичним переслідуванням.

«Давайте проведемо дебати в будівлі суду сьогодні ввечері – на національному телебаченні, я чекатиму!» – написав Трамп.

15 квітня низка американських ЗМІ звернулася у відкритому листі до Байдена та Трампу із закликом провести дебати.

«Загальні передвиборчі дебати мають багату традицію в американській демократії, граючи життєво важливу роль у кожних президентських виборах за останні 50 років. На кожних із цих виборів десятки мільйонів людей дивилися дебати кандидатів у змаганні ідей за голоси американських громадян», – йдеться у листі

На думку американських ЗМІ, дебати кандидатів у президенти «нічим не замінити».

Про це повідомляє портал ЮА Обозрєватель, з посиланням на Хартія 97