Черги на виїзд з Білорусі до Європи різко збільшилися

Черги на виїзд з Білорусі до Європи різко збільшилися

На деяких пунктах перепустки доведеться стояти до двох діб.

Відучора, 8 травня, перед кордоном ЄС з боку Білорусі почали збільшуватися автомобільні черги. За оновленими даними Держприкордонкомітету загалом транспорту перед пунктами пропуску побільшало.

Мандрівники повідомляють, що очікування переходу кордону може становити до двох діб.

За даними Держприкордонкомітету на 8.00 9 травня у всіх пунктах пропуску (крім «Бреста) пасажирського транспорту побільшало порівняно з увечері вчорашнього дня.

У чаті, де обговорюють проходження кордону через пункт пропуску «Брест» (кордон із Польщею), люди, які їдуть на власних автомобілях, повідомляють, що чекають у черзі більше доби, при цьому до зони оформлення вони ще не в'їхали. Вони припускають, що загалом очікування та проходження контролю на двох межах займе 1,5-2 доби.

Є відгуки від мандрівників, які вирішили схитрувати: учора близько 20.00 вони доїхали до прикордонного переходу, дісталися рейсового автобуса, який стояв ближче до кордону і далі рухалися з ним. У цьому випадку люди лише після 7.00 оформилися білоруською стороною.

У «Беняконях» (кордон з Литвою) ситуація була трохи кращою — очікування в черзі становило близько 24 години.

Ті, хто поїхали до Литви автобусом через «Кам'яний лог», усю ніч чекали проходження кордону, о 8.40 вони ще проходили литовську сторону. За заявами очевидців, всього оформлення проходили чотири автобуси.

Люди, які виїжджають через «Григорівщину» (кордон з Латвією) зазначили, що у черзі на авто доведеться чекати на оформлення не менше 18 годин.

Про це Пише ресурс ЮА Обозрєватель, з посиланням на Хартія 97