Полковник ЗСУ заявив про перші ознаки стабілізації фронту

Полковник ЗСУ заявив про перші ознаки стабілізації фронту

Отримано відомості від українських військових.

Ситуація в районі Часового Яру (Бахмутський напрямок – ред.), а також на Лиманському напрямку свідчить про перші спроби стабілізації фронту.

Про це повідомив полковник запасу ЗСУ Олег Жданов в інтерв'ю для YouTube-каналу. «Фабрика новин».

«Лиман. Тут треба віддати честь нашій піхоті, день якої ми відзначали буквально позавчора. Там настільки все організовано, настільки ефективно збудовано систему управління військами, що наші піхотинці мають частковий успіх. Вони ганяють росіян щодо посадок з результатами на нашу користь», – розповів військовий експерт.

Щодо Часового Яру, то саме з нього почалося буксирування російського наступу на Донецькому напрямку, вважає Жданов.

За словами полковника, коли росіяни зрозуміли, що не візьмуть Годин Яр у чоло, вони спробували атакувати на півночі (Східного фронту – ред.), але успіхів не досягли.

Там окупанти трохи просунулися, але їм дали гідну відсіч, після чого вони активізувалися в районі Іванівського, Андріївки, Кліщеївки, тобто на південному фланзі, але знову нічого не вийшло.

«І сьогодні їхній наступ буксує. Я б сказав, що на Бахмутському оперативному напрямку можна говорити про перші спроби стабілізації фронту, тим більше зараз ми почали отримувати відомості від наших військових, що нарешті відновлюється контрбатарейна боротьба і наша артилерія нарощує свої можливості щодо вогневої поразки противника», – зазначив Жданів.

Про це повідомляє ресурс ЮА Обозрєватель, з посиланням на Хартія 97