Генерал Тертель був збрехав

Генерал Тертель був збрехав

Збройний противник у відповідь може боляче вистрілити.

Генерал Тертель трохи поскандали на зовнішньому контурі. Сказав, що вони провели гостру чекістську операцію, щоб запобігти атакі бойових дронів з Литви. І багато відповідальних і не дуже осіб сказали, що генерал Тертель був збрехав.

Так я хочу сказати, що не згоден з цим наклепом. Що генерал Тертель сказав чисту правду. Просто не згадав про деякі дрібні деталі. Ну там, по-перше, то були не дрони, а дрон. По-друге, не військова, а цивільна. По-третє, не з бомбами, а з цигарками. І по-четверте, він збирався летіти не з Литви до Білорусі, а з Білорусі до Литви.

Але в іншому правда. Дрон же був. І вони своїй гострій чекістській операції цей дрон запобігли.

І коли назвав адресу лікарні у Києві та сказав, що там лікують бійців із полку Калиновського, це теж була правда. А те, що в лікарні лікують не військових, а дітей, це вже несуттєві деталі. Ось лікарня за вказаною адресою є? Є. Лікують у цій лікарні? Лікують. Тобто не просто так людина сказала, аби сказати. А сказав після успішно проведеної розвідувальної операції.

А який ми можемо зробити з цього висновок? Ми можемо зробити висновок, що свій хлібець КДБ їсть не дарма і зірочки на погони йому не просто так падають. А падають у справі.

Ось це ось запобігання атакі дронів і викриття дитячої лікарні в Києві, воно ж нічим не відрізняється від решти діяльності генерала Тертеля окремо і всіх інших білоруських генералів разом узятих.

Спочатку вони вигадують собі терориста, який хотів підірвати літак. А потім усім своїм спецназом у повній бойовій йдуть заарештовувати бабусю, яка продала цьому терористу молока. Спочатку організовують групу контрабандистів, щоб возити через кордон дешеву горілку та цигарки. А потім показують у телевізорі розгром загону ворожих диверсантів. І це я не говорю про регулярне викриття екстремістського підпілля, яке в глобальній мережі Інтернет підриває стабільність лайками.

Просто раніше білоруські генерали здебільшого поводилися в рамках державних кордонів Республіки Білорусь. Нині ж їм у межах державних кордонів Республіки Білорусь стало тісно. І білоруські генерали почали виходити на велику міжнародну арену.

Але на цю арену вони виходять зі своїм старим репертуаром. А глядачі на міжнародній арені до такого репертуару ще не звикли. Ось сказав генерал Тертель про лікарню у Києві, а у Києві цю лікарню евакуювали.

І ця недосвідченість міжнародного глядача несе, звичайно, білоруській стабільності деякі нездорові ризики. Ось іншого разу, коли якийсь генерал опише, де саме він збирається дати НАТО по зубах, НАТО може ненавмисно почути. І вжити превентивних заходів. А це загрожує трагічними для генералів наслідками.

Тому що спецназ генерала Тертеля у повній бойовій добрий проти бабусь із молоком та дівчат у білому з квітами. А навіть із легко озброєним програмістом цей спецназ справляється з працею та жертвами серед особового складу. Бо не підписувався спецназ генерала Тертеля на озброєного супротивника. Тому що озброєний противник у відповідь може боляче вистрілити.

Та воно й генералу Тертелю не треба. Просто білоруські генерали вміють думати про зірочок на погонах. А про віддалені наслідки у вигляді СБУ та справжніх дронів уже не дуже.

Телеграм-канал «Листи до дочки»

Про це Пише портал ЮА Обозрєватель, з посиланням на Хартія 97