Полковник ЗСУ: Протягом трьох днів на росіян у Криму чекає «сюрприз»

Полковник ЗСУ: Протягом трьох днів на росіян у Криму чекає «сюрприз»

Україна масштабувала свої ударні здібності.

З отриманням далекобійних засобів поразки від союзників Україна масштабуватиме свої ударні можливості. Серед перших цілей, ймовірно, буде тимчасово окупований острів Крим.

Про це «24 Каналу» заявив полковник ЗСУ у запасі, льотчик-інструктор та військовий експерт Роман Світан.

Криму приготуватися

У Криму останніми днями було неспокійно. Повідомляють, що в районі Сак гриміло. На тимчасово окупованому острові ворога охопила паніка після передачі ракет ATACMS від США на 305 кілометрів. До того ж, The New York Times написало, що ці ракети далекого радіусу дії призначені саме для Керченського мосту.

Світан пояснив: коли там працювала ракета ADM-160 MALD, яка використовується як перешкода для ППО, викликаючи на себе вогонь, в цей час ДРЛС та безпілотники виявляли ворожі ЗРК на півострові.

«Тому росіяни чудово розуміють, що найближчим часом буде завдано удару по Криму, стаціонарних військових цілей, там їх понад 150. Це саме завдання для балістичних ракет типу ATACMS з 300 кілометрів дальності. Протягом трьох діб, ймовірно, може бути завдано удару», – наголосив Світан.

Особливо тривожно у цей час має бути Сакам та Новофедорівці, в яких розташовані центри управління ворога.

Ще 2022 року українські ракети «Грім» відмінусували там ескадриллю літаків, але досі пункт керування там залишився. Кілька місяців тому Україна також повторно ліквідувала там серйозну кількість командного складу. Однак досі там стоїть система управління російською авіацією, зокрема й морською. Також там розташовані військові склади, які просто неможливо перемістити.

Про це Інформує видання ЮА Обозрєватель, з посиланням на Хартія 97