«Путін у мене вистрілив»

«Путін у мене вистрілив»

Неймовірна історія української пенсіонерки із Чернігівщини.

Мешканка одного з українських сіл на Чернігівщині, 76-річна пенсіонерка Любов Прочухан втратила ногу внаслідок травми під час російського бомбардування, проте намагається повноцінно жити всупереч усьому. Про це йдеться у сюжеті порталу ТСН.

Село Анісов, в якому мешкає Любов Прочухан, неподалік Чернігова. Був період, коли російська авіація бомбила село постійно. Пенсіонерка потрапила під обстріл, коли прийшла допомагати доїти корів на фермі.

Тоді на корівники пілоти армії-агресора РФ скинули чотири авіабомби. Жінка на фермі була разом зі своєю кумою Антоніною. Але та додому пішла на кілька хвилин раніше, її лише трохи зачепило вибуховою хвилею.

«Я полетіла, а вона тільки вийшла з сараю і все. І корови, і телята – все загинуло», – згадує Антоніна.

Чуха підозрює, що якби тоді вона була без велосипеда, ампутувати ногу довелося б значно вище.

«Ось сюди Путін у мене вистрілив, але я йому не здалася однаково», – каже вона.

Жінку зробили протез ноги до Австрії, куди її перевезли волонтери. Повернувшись додому, Прочухан прийшла до свого односельця Анатолія з проханням відремонтувати розбитий уламками авіабомби велосипед. Чоловік навіть не здивувався.

Сісти на велосипед жінка змогла лише тоді, коли старий протез замінили на новий. Він значно легший і ідеально лягає до ноги.

«Я стара можу, а ви молоді – ви не здавайтеся, тільки не падайте духом. Я сама в хаті, сама на городі, сама довкола, так що впасти духом? Ні», – каже Прочухан.

Про це повідомляє сайт ЮА Обозрєватель, з посиланням на Хартія 97