Хусіти вдарили ракетами по нафтовому танкеру, що прямував з Росії до Індії.

Хусіти вдарили ракетами по нафтовому танкеру, що прямував з Росії до Індії.

Судно зазнало пошкоджень.

Єменські хусити відзвітували про ракетний удар по нафтовому танкеру Andromeda Star, який прямував з РФ до Індії. Бойовики заявили, що продовжують атакувати комерційні судна в Червоному морі, щоб продемонструвати свою підтримку палестинцям, які борються з Ізраїлем у секторі Газа.

За інформацією Центрального командування США, хусити запустили три протикорабельні балістичні ракети в Червоне море з Ємену танкером Andromeda Star. Про це повідомляє Reuters.

Британська фірма морської безпеки Ambrey заявила, що танкер зазнав незначних пошкоджень. Також відомо, що одна з ракет впала поблизу судна Maisha, але вона не була пошкоджена.

Представник хуситів Яхья Сареа заявив, що судно Andromeda Star під прапором Панами належало Великій Британії, але дані про доставку показують, що воно було нещодавно продано. Його нинішній власник зареєстровано на Сейшельських островах. Танкер займається торгівлею, що з Росією. Експерти зазначили, що нафтовий танкер прямував з Приморська (РФ) до Вадинара (Індія).

Варто зазначити, що ракетний удар по танкеру Andromeda Star стався після короткої паузи в кампанії хуситів, спрямованої проти кораблів, пов'язаних з Ізраїлем, США та Великобританією.

Про це Інформує портал UA-Obozrevatel, з посиланням на Хартія 97