NYT: Росія намагається прорвати лінію фронту

NYT: Росія намагається прорвати лінію фронту

Окупанти намагаються використати «вікно можливостей».

Росія намагається збільшити свою перевагу на сході України та прорвати лінію фронту, використовуючи час, поки Україна чекає на прибуття першої партії військової допомоги від США, йдеться у матеріалі The New York Times.

Зазначається, що останніми тижнями російські війська захопили або увійшли до низки сіл на східному фронті, що свідчить про погіршення ситуації в регіоні для українських військ, про яку, зокрема, заявляв і головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 29 квітня, зазначивши, що українські бійці відступили. із трьох сіл поблизу Авдіївки — Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки.

Військові експерти кажуть, що нещодавні успіхи Росії відображають її прагнення використати «вікно можливостей» для продовження атак до того моменту, поки в Україну не прибула перша партія військової допомоги, яка допоможе полегшити становище її сил оборони.

NYT також наводить слова голови неурядової дослідницької групи Український центр безпеки та співробітництва Сергія Кузана, який заявив, що українське командування мало зробити «вибір між поганою ситуацією та ще гіршою» і вирішило втратити території, а не солдатів.

Ситуація також ускладнюється тим, що російським військам вдалося прорвати північну частину оборонної лінії та швидко просунутися до села Очеретине, розташованого на дорозі, що веде до Покровська. При цьому, як пише газета, поки що невідомо, чи отримали російські війська повний контроль над ним.

Про це повідомляє ресурс UA-Obozrevatel, з посиланням на Хартія 97