Військовий експерт: Дезертирство та погана дисципліна виснажують російську армію

Військовий експерт: Дезертирство та погана дисципліна виснажують російську армію

Про це можна судити з провалів армії РФ на фронті в Україні.

В даний час дезертирство стало величезною проблемою російської армії. На покарання за низький моральний дух, пияцтво та погану дисципліну російських солдатів часто насильно відправляють на лобові штурми.

Але великих перемог на фронті це не дає. Про FREEДОМ розповів український військовий експерт Ян Матвєєв.

– Дезертирство є частиною великої проблеми загалом із дисципліною російської армії. Це справді знижує тактичні можливості різних армійських угруповань. Насамперед тому, що неможливо зібрати повноцінні боєздатні підрозділи, якісно їх підготувати та тримати у доброму боєздатному стані. Це, у свою чергу, не дає можливості за допомогою цих підрозділів добиватися будь-яких стратегічних успіхів на фронті, тобто проводити складні операції, — розповів військовий експерт.

Він зазначив, що про це можна судити з успіхів російської армії на фронті.

– Зараз російська армія має суттєву перевагу на фронті, враховуючи серйозні проблеми української армії з постачанням боєприпасів. Але російська армія робить ніяких складних дій і хитрих ходів просування лінії фронту. Єдине, що робить російська армія, використовує лобові атаки, щоб відбити або захопити якісь позиції. По суті, російські командири відправляють у лобові атаки на українські позиції колони різної техніки та піхоту, констатував експерт.

Військовий експерт додав, що здебільшого ці лобові атаки примусові.

– Через те, що збільшилися випадки дезертирства, намагаючись зберегти хоч якусь дисципліну в підрозділах, російському військовому командуванню доводиться саджати солдатів на машини і відправляти штурмувати українські позиції. Часто це робиться насильно. До речі, такі штурми часто призводять до того, що ще більше російських військових стають дезертирами. На жаль, через численність самої російської армії говорити про якусь серйозну шкоду їй від кількості дезертирів — не доводиться, — резюмував Ян Матвєєв.

Про це Інформує своїх читачів сайт UA-Obozrevatel, з посиланням на Хартія 97