Українська авіація знищила цінну російську техніку

Українська авіація знищила цінну російську техніку

Зведення Генштабу ЗСУ.

Українські літаки та ракетні війська продовжують знищувати цінну російську техніку. Протягом 8 травня Сили оборони вразили три засоби протиповітряної оборони та два артилерійські засоби, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України у вечірньому зведенні.

За даними Генштабу ЗСУ на фронті, зафіксовано значне збільшення російських атак. Зокрема, протягом доби сталося 121 бойове зіткнення.

На авдіївському напрямку відбито 35 атак. Тут окупанти за допомогою авіації намагалися витіснити Сили оборони з позицій неподалік населених пунктів Новоолександрівка, Євгенівка, Сокіл, Новопокровське, Семенівка, Уманське, Нетайлове та Невельське Донецької області.

На бахмутському напрямку росіяни намагалися покращити тактичне становище у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Андріївка, Верхньокам'яне, Нове, Іванівське та Кліщіївка Донецької області. Тут відбито 21 атаку.

На куп'янському та лиманському напрямках відбито 17 атак.

На новопавлівському напрямку російські війська шість разів намагалися прорвати оборону українських військ неподалік Костянтинівки, Парасковіївки та Урожайного Донецької області.

Значне зростання атак війська РФ зафіксовано в Оріхівському напрямі. Тут росіяни 19 разів атакували українські позиції у районі Старомайорського Донецької області.

На херсонському напрямку ворог одного разу безуспішно атакував позиції наших військ неподалік села Кринки.

Про це повідомляє сайт UA-Obozrevatel, з посиланням на Хартія 97