У ЗСУ на фронті з'явилася нова ефективна зброя

У ЗСУ на фронті з'явилася нова ефективна зброя

Літаки-камікадзе стали сюрпризом для окупантів.

На додаток до FPV-дронів Сили оборони України почали застосовувати проти Збройних сил Російської Федерації літачки-камікадзе. Про це розповів заступник командира батальйону ударних БПАК «Ахіллес» 92 ОШБр Олесь Маляревич в інтерв'ю «24 Каналу».

Військовий зазначив, що для атак територією Росії застосовуються потужні літаки-камікадзе великої дальності. У свою чергу військові на фронті використовую невеликі літачки-камікадзе, щоби зачищати територію від ворожих повітряних цілей у радіусі до 20 кілометрів. Коштують такі апарати приблизно стільки ж, скільки FPV-дрони, або трохи дорожчі. При цьому вони іноді виявляються точнішими та надійнішими.

«Дуже цікава та ефективна зброя. І завжди розумієш, яка мета є, яка ситуація з РЕБ противника і вирішуєш щось застосувати: чи літак-камікадзе, чи FPV. Це просто один із додаткових коштів, який з'явився у нашому розпорядженні», — пояснив він.

Олесь Маляревич зазначив, що безпілотники виробляються в Україні і військові мають можливість безпосередньо контактувати з інженерами, аби покращувати технологію. Окупанти намагаються перехоплювати дані щодо цих апаратів і прагнуть зробити так, щоб вони стали неефективними, тому апарати потрібно постійно вдосконалювати.

«Це війна технологій. Тобто тут треба не розслаблятися, ніколи», – сказав військовий.

Нагадаємо, 26 квітня в РФ показали фото безпілотного літака-камікадзе, за допомогою якого, як стверджується, Сили оборони України завдають ударів по російській території. На думку OSINT-аналітика апарат є модифікованим легким літаком Sky Ranger «Nynja».

Про це Пише ресурс ЮА Обозрєватель, з посиланням на Хартія 97