СБУ затримала у Києві проросійських хакерів

СБУ затримала у Києві проросійських хакерів

Чоловіки проводили інформаційні диверсії на користь російської розвідки.

Проросійських хакерів, які видавали себе за керівників СБУ, затримали співробітники спецслужб у Києві. Фейкові акаунти були використані для маніпуляцій та дезінформації. Підозрювані можуть бути засуджені на строк до 7 років ув'язнення. Про це повідомили у прес-службі СБУ.

«Служба безпеки ліквідувала у Києві ботоферми, які проводили інформаційні диверсії на користь російської розвідки. У ході комплексних заходів затримано двох організаторів, які масово поширювали дезінформацію про війну в Україні та намагалися штучно дискредитувати Сили оборони. Для цього створювали фейкові акаунти в соцмережах та месенджерах, зокрема від імені голови Служби безпеки (Василя Малюка – ред.) та начальника ГУР МО (Кирилл Буданова – ред.)», – розповіли у прес-службі.

Як зазначили у Службі безпеки, щоб створити видимість «справжніх» сторінок, на цих облікових записах були репостовані офіційні повідомлення від СБУ та ГУР. Втім, у особистих повідомленнях зловмисники виманювали у людей гроші та пропонували свою допомогу.

«Зловмисники координували свої дії із представниками російської розвідки, від яких отримували «методички» для проведення вибухової діяльності. Таким чином, ворог сподівався розхитати суспільно-політичну обстановку в Україні та пошкодити імідж нашої держави на міжнародній арені», – додали в прес-службі.

Про це Інформує видання UA-Obozrevatel, з посиланням на Хартія 97