Зеленський: Україна зупинить російський наступ, коли отримає зброю від США

Зеленський: Україна зупинить російський наступ, коли отримає зброю від США

Наразі триматися ЗСУ допомагає українська зброя.

Збройні сили України зможуть зупинити наступ російських військ після вступу до країни нових партій озброєння, у тому числі й із прийнятого пакету допомоги США, заявив український президент Володимир Зеленський під час спільної прес-конференції з головою Європейського парламенту Робертою Метсолою 9 травня у Києві.

«Так, є постачання, але не ті обсяги, які проголосували (Конгресом США – ред). Як тільки вони прийдуть, ми зупинимо їхню ініціативу на сході держави», – цитує главу української держави. «Укрінформ».

Він наголосив, що наразі Росія користується недоліком в України озброєння, тому збільшила чисельність своїх військ на півночі та сході. Однак, за словами Зеленського, у ворога «не так усе добре, як вони рахували».

Говорячи про військову допомогу США, Зеленський сказав, що для надходження обіцяної зброї в Україну мають пройти тижні та місяці. При цьому він додав, що триматися українським силам допомагає українська зброя, виробництво якої зросло. Президент перерахував, що, зокрема, йдеться про збільшення виробництва артилерії, артилерійських снарядів та дронів, а також ПТРК «Стугна» та «Корсар».

Про це повідомляє портал UA-Obozrevatel, з посиланням на Хартія 97