Український офіцер: Є ознаки підготовки наступу з боку Білорусі

Український офіцер: Є ознаки підготовки наступу з боку Білорусі

Активно працюють ДРН.

Цими днями американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що Росія перекидає війська для наступу на Харків. Посилилися обстріли цього українського міста.

Чи є реальна небезпека для Харкова? За коментарем сайт Charter97.org звернувся до майора запасу Нацгвардії України, ветерана російсько-української війни Олексія Гетьмана:

— Можливість така є. Однак зосереджене там угруповання не зможе проводити серйозних наступальних дій через невелику чисельність. Наступ можливий, якщо РФ додасть туди живої сили, техніки.

Вони це робитимуть? Щось вони обов'язково зроблять: провокації чи локальні наступальні дії. Не можна припускати, що вони просто так зібрали близько 70 тисяч військовослужбовців, щоб вони сиділи там у полі, нічого не робили і їли кашу.

Україна має тримати там свої підрозділи. Підкреслю, 70 тисяч — величезне угруповання, але для наступу на таке велике місто воно недостатнє. Що саме там буде, ми побачимо досить скоро. Багато залежить ще й від того, скільки сил росіяни туди додадуть.

Ознаки наступу є посилення обстрілів, диверсій. Вони все роблять за класикою бойового статуту перед настанням. Але не завжди (у 9 випадках з 10-ти) підготовчі дії призводять до наступних наслідків землі. Не думаю, що вони лише з метою відволікання витрачають ракети, снаряди. Після таких підготовчих дій розпочинаються атаки по землі.

— А чи є небезпека наступу на північ України з боку Білорусі?

— З боку Білорусі ще менша ймовірність, що вони намагатимуться щось зробити, якщо порівнювати з Харковом. Проте ми спостерігаємо на Чернігівщині, Сумщині та Київщині посилення роботи диверсійно-розвідувальних груп. Це ознака підготовки до наступу, але швидше за все вони таким чином хочуть змусити Україну тримати там певну кількість сил.

Проте росіяни не застануть нас зненацька. Ми всі розуміємо, бачимо та готуємося.

Якщо вам сподобалася стаття, ви можете підтримати сайт Charter97.org:


РОЗРАХУНОК МУЛЬТИВАЛЮТНИЙ РАХУНОК ДЛЯ ПОЖЕРТВУВАНЬ:

Назва банку: Bank Millennium SA Адреса: ul. Stanislawa Zaryna, 2A, 02-593, WarszawaIBAN: PL 97 1160 2202 0000 0002 1671 1123SWIFT: BIGBPLPWНазва власника рахунку: Fundacja “KARTA '97”Призначення платежу

Зв'язатися з нами можна за адресою [email protected]

Про це повідомляє сайт UA-Obozrevatel, з посиланням на Хартія 97