Тертель лякає Лукашенка атакою безпілотників на Мінськ

Тертель лякає Лукашенка атакою безпілотників на Мінськ

Голова КДБ розповів, звідки готувався напад.

Білоруські спецслужби нібито «запобігли ударам безпілотників з території Литви по об'єктах у Мінську». Про це заявив голова КДБ Іван Тертель 25 квітня на «всебілоруських народних зборах».

— У Литві та Польщі радикали виробляють бойові дрони для завдання ударів по критично важливих об'єктах на території Білорусі, — заявив Іван Тертель.

За словами голови КДБ, «сусідна Литва стала місцем базування вільнюської хоругви», де «під керівництвом радикалів» та «в безпосередньому контакті з литовським парамілітарним формуванням «Клуб стрільців» розробляють плани щодо заходу для вчинення терактів на територію прилеглих до Литви Ошмянського, Браславського районів, перекидання та організації до Білорусі схованок зі зброєю, вибуховими речовинами та іншими засобами поразки».

«КДБ у взаємодії з колегами з інших структур останнім часом проведено низку гострих чекістських заходів, які дозволили запобігти завданням ударів бойовими дронами з території Литви по об'єктах у Мінську та його передмістях. Роботу в цьому напрямі продовжуємо, детальну інформацію озвучити громадськості поки не надається можливим», — сказав Тертель.

Про це Пише портал UA-Obozrevatel, з посиланням на Хартія 97