Виробник «Путінки» замість британського віскі розпочне випуск білоруської горілки.

Виробник «Путінки» замість британського віскі розпочне випуск білоруської горілки.

Йдеться про «Коноплянку».

Московський завод «Кристал», що випускає горілку «Путінка», помітно скоротив виробництво в 2023 році, шукає нові варіанти завантаження потужностей.

Тепер підприємство може почати розливати горілку «Коноплянка», яка входить до портфеля білоруського ВАТ «Мінськ кристал». «Комерсант».

Російський завод «Кристал» у квітні отримав декларацію про відповідність на виробництво горілки «Коноплянка Джерельна» та «Коноплянка Традиційна», випливає з реєстру Росакредитації. Бренд «Коноплянка» входить до портфелю «Мінськ кристал» структури «Мінськ кристал груп».

Для білоруського «Кристала» контракт може дозволити знизити вартість виробництва для російського ринку, але розвиток дистрибуції бренду вимагатиме інвестицій.

2023 року московський завод «Кристал» виробив 65,7 тис. л алкогольних напоїв, що на 54,9% менше, ніж роком раніше. До 2022 року істотну частку в структурі виробництва московського «Кристала» займали марки віскі White Horse та Bell's британської Diageo, яка залишила російський ринок після початку війни в Україні. Додатковий обсяг 5-10 тис. дал на місяць може підтримати бізнес заводу.

У 2023 році, за даними Росалкогольтютюнконтролю, на Білорусь припало 85,9% від усього імпорту горілки до РФ.

Про це Інформує сайт ЮА Обозрєватель, з посиланням на Хартія 97