США переглянуть військову допомогу Ізраїлю

США переглянуть військову допомогу Ізраїлю

Через події у Рафаху.

США призупинили постачання «боєприпасів великої вантажопідйомності» та переглядають деяку короткострокову військову допомогу Ізраїлю через події в Рафасі, заявив голова Пентагону Ллойд Остін на слуханнях у комітеті з асигнувань сенату.

«Ми збираємося продовжувати робити все необхідне, щоб гарантувати право Ізраїлю на самозахист, – наводить його слова. ABC News. — Але тим не менш нині ми переглядаємо деякі короткострокові постачання з метою безпеки в контексті подій, що розгортаються в Рафасі».

Остін також підтвердив припинення постачання «боєприпасів великої вантажопідйомності». Йдеться про партію великих бомб, раніше на умовах анонімності повідомив ВВС представник Білого дому. За його словами, Ізраїль «не повністю врахував» стурбованість США щодо гуманітарних потреб цивільного населення в Рафаху.

«Внаслідок перевірки минулого тижня ми призупинили одне постачання зброї. Вона складається з 1800 бомб по 2000 фунтів (900 кг) та 1700 бомб по 500 фунтів (225 кг), – сказав співрозмовник BBC. — Ми ще не ухвалили остаточного рішення про те, як продовжити ці постачання». За його словами, «ці бомби мають високу точність, аж до декількох метрів», проте при їх використанні в густонаселеному середовищі, такому як сектор Газа, існує «побічна шкода».

Затримка постачання бомб не загрожує негайними наслідками, але, ймовірно, незабаром вплине на майбутні удари Ізраїлю, зазначає BBC. Представник Білого дому додав, що у США розглядають питання про майбутні передачі інших видів озброєння, у тому числі комплектів для авіабомб JDAM.

Про це Інформує своїх читачів видання UA-Obozrevatel, з посиланням на Хартія 97