Син Пригожина помстився за батька.

Син Пригожина помстився за батька.

Арешт заступника Шойгу зовсім не сюрприз.

Це є закономірною подією. До цього все йшло. Відкати від «Олімпсітістрою» – лише привід.

Ворогом та зрадником батьківщини вважав заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова Євгеній Пригожин. Він бачив, як під керівництвом Шойгу розкрадається бюджет. Він і сам був частиною системи підрядників Міноборони. Але після повномасштабного вторгнення в Україну Пригожин став вважати, що всі гроші мають йти на СВО. Кожен мільйон тепер на рахунку – це життя тих, хто воює. Він став боротися з керівництвом Міноборони – і відкрито, і непублічно.

Автор ПВК «Вагнер» збирав компромат на Шойгу та її оточення, зокрема і Іванова – одного з головних гаманців міністра. Використовуючи свої можливості, він привернув увагу ФСБ до Іванова.

Після вбивства Пригожина Шойгу розслабився і послав вірного Тимура на «переговори» з Павлом Пригожиним про майно, що дісталося йому у спадок. У листопаді про це стало відомо публічно через канал ВЧК-ОДПУ. Міноборони мало не менше 80 млрд російських рублів за виконані «Конкордом» роботи, плюс у власності Павла виявилися великі активи в Африці та Сирії – родовища алмазів, нафти тощо. Доказ Іванова був: «все одно без батька не втримаєш».

Павло повідомив директора ФСБ Бортнікова. Підсумок – Іванов під арештом. Як вірний син та спадкоємець Євгена Пригожина, Павло помстився за смерть батька. І тепер, коли Іванов заспіває у СІЗО за допомогою оркестру з найжорстокіших оперів ФСБ, то багатьом мало не здасться – Шойгу насамперед. А він так був певен, що можна красти безкарно.

Леонід Невзлін, Telegram

Про це Інформує своїх читачів ресурс ЮА Обозрєватель, з посиланням на Хартія 97