Шольц підтримав ідеї Макрона про захист Європи

Шольц підтримав ідеї Макрона про захист Європи

Канцлер Німеччини відзначив «хороші імпульси» у промові президент Франції.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц підтримав ідеї президента Франції Емманюеля Макрона, які висловив у своїй промові в університеті Сорбонна в четвер, 25 квітня.

«Франція та Німеччина разом хочуть, щоб Європа залишалася сильною. Ваше мовлення містить хороші імпульси для досягнення цього. Разом ми просуваємо ЄС уперед: політично та економічно. За суверенний та інноваційний ЄС! Хай живе Європа!» – написав Шольц Макрону на своїй сторінці в соцмережі X.

Раніше Макрон, зокрема, підкреслив, що в умовах, коли сусіди почали проявляти агресію, Європі необхідно створити для себе надійну концепцію оборони. «Це те, що нам необхідно зробити терміново, і це нова парадигма в галузі оборони, – наголосив Макрон. — Європа має бути в змозі захистити те, що їй дорого, разом зі своїми союзниками, коли вони будуть готові зробити це разом із нами, а за потреби й поодинці».

«Коли у нас є сусід, який став агресивним, (…) який має балістичний потенціал, куди за останні роки він впровадив багато інновацій (…), володіє ядерною зброєю та продемонстрував свої можливості, стає ясно, що нам необхідно створити стратегічну концепцію надійної європейської оборони», – заявив французький президент.

Війну Росії в Україні Макрон назвав «головною загрозою європейській безпеці сьогодні». «Сильна Європа – це Європа, яка користується повагою та забезпечує свою безпеку, – продовжив він. — Це Європа, яка визнає, що має кордони, і захищає їх. Це Європа, яка бачить ризики, яким вона схильна, і готується до них».

Про це Пише сайт UA-Obozrevatel, з посиланням на Хартія 97