НПЗ у Краснодарському краї зупинив роботу після удару.

НПЗ у Краснодарському краї зупинив роботу після удару.

Дрони потрапили до установок з переробки нафти.

Україна здійснила масовану атаку на енергетичні та військові об'єкти Краснодарського краю РФ. За твердженням Міноборони Росії, вночі сили протиповітряної оборони збили над регіоном 66 безпілотників літаків.

Під ударом знову опинився Слов'янський нафтопереробний завод (НПЗ). Виникла пожежа. Голова Слов'янського району Роман Синяговський уточнив, що в результаті було пошкоджено колону ректифікації, резервуарний парк залишився цілим.

За даними крайового МНС, дрон потрапив у сепараційну установку, сталося спалах на площі 5 м², яке вже ліквідували.

Внаслідок пошкоджень НПЗ частково припинив роботу, повідомив «Інтерфаксу» директор з комплексної безпеки групи компаній «Слов'янськ ЕКО» Едуард Труднєв. За його словами, завод атакували 10 безпілотників: зокрема, вони потрапили в установки з переробки нафти. Наразі на території НПЗ збирають уламки. «Можлива наявність прихованих ушкоджень. Говорити про оцінку збитків ще передчасно», — додав Труднєв.

До цього Слов'янський НПЗ, який входить до топ-5 найбільших компаній краю з нафтопереробки з потужністю 5,2 млн. тонн на рік, потрапляв під удар 17 березня. Зайнявся виробничий майданчик, одна людина померла від серцевого нападу.

Губернатор Краснодарського краю Веніамін Кондратьєв повідомив, що в ніч на суботу нальоту дронів також зазнали Сіверський та Кущівський район. «Намагалися атакувати НПЗ та об'єкти інфраструктури. Як повідомляють із місць — постраждалих і серйозних пошкоджень немає. Оперативні служби ліквідують загоряння через падіння БПЛА», — написав він.

Очевидці розповіли Astra, що у Сіверському районі атакували Ільський НПЗ: на територію заводу впав дрон, виникла пожежа. Також під удар потрапив військовий аеродром у станиці Кущовська, повідомили джерела телеграм-каналу в екстрених службах. Внаслідок цього постраждали літаки — їх кількість та ступінь пошкоджень встановлюється.

За даними Міненерго України, ударів було завдано по Слов'янському та Ільському НПЗ, а також по бітумному заводу.

Про це Пише ресурс UA-Obozrevatel, з посиланням на Хартія 97