Мусієнко: Ядерні навчання в Білорусі можуть бути пов'язані з Литвою

Мусієнко: Ядерні навчання в Білорусі можуть бути пов'язані з Литвою

Експерт вказав на нові факти.

Військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону прокоментував заяви Лукашенка про початок ядерних випробувань у Білорусі.

«Лукашенко зараз бере активну участь у цьому. Можливо, вони справді розглядали різні сценарії проти Литви, тому Литва розпочала інтенсивні військові навчання. Але важливо, що змінилося у НАТО. Зверніть увагу на заяву la Repubblica, що НАТО відсунула червоні лінії зіткнення з РФ. Вони пишуть, що країни НАТО розглядають варіанти завдання ударів по території Білорусі. А це сигнал для Лукашенка, що будь-які провокації будуть мати серйозні наслідки», – пояснив Мусієнко.

Він також зазначив, що Росія регулярно починає тезу про ядерну небезпеку, коли має проблеми на полі бою.

«Коли це починається, це демонстрація безсилля Росії на полі бою. Адже РФ намагається досягти воєнних демонстрацій. Але вони не врахували, що Європа так активно долучиться до допомоги Україні і що США проголосують за виділення пакету допомоги. І їхні позиції вже не виглядають настільки впевнено, навіть незважаючи на те, що вони активізують наступальні дії», – сказав Мусієнко.

Він також додав, що через складну ситуацію на фронті РФ змушена вдаватися до психологічної дестабілізації як в Україні, так і на Заході.

«Якби Росія була переконана, що вони можуть досягти перемоги військовим шляхом, вона не вдавалася б до інших інструментів. У цьому зараз відбувається ціла кампанія з дестабілізації України та Європи. Це і замах на Зеленського та дестабілізація у Європі. Нас ще багато чого очікує цього місяця, буде велика кількість ІПСО. І під це навчання з ядерної зброї», – зазначив Мусієнко.

Про це Інформує портал ЮА Обозрєватель, з посиланням на Хартія 97