Росія планує влаштувати низку «гібридних» атак перед виборами в Молдові

Росія планує влаштувати низку «гібридних» атак перед виборами в Молдові

РФ хоче використати дипфейки.

Росія планує влаштувати «гібридну» атаку на Молдову напередодні її президентських виборів та референдуму про вступ до Європейського Союзу. Bloomberg із посиланням на джерела, знайомі з оцінками британської розвідки.

За словами співрозмовників агентства, Великобританія поділиться розвідувальними даними з молдавською владою, щоб допомогти їй протистояти загрозі з боку російських агентів у найближчі місяці.

У вівторок, 30 квітня, міністр закордонних справ Молдови Міхай Попшой зустрінеться у Лондоні з міністром промисловості та економічної безпеки Великобританії Нусратом Гані, щоб обговорити «підривне російське втручання». Окрім того, зустріч проведуть і міністри оборони двох країн.

За словами Попшоя, у своїх «гібридних» атаках Кремль використовує різні методи, зокрема дипфейки, згенеровані штучним інтелектом, та підкуп для підриву демократії у Молдові.

Вибори у Молдові мають відбутися 20 жовтня. На них проєвропейський президент Молдови Майя Санду балотуватиметься на другий термін. Того ж дня відбудеться і референдум щодо вступу країни до ЄС.

Про це Пише сайт ЮА Обозрєватель, з посиланням на Хартія 97