Українському олігарху Коломойському звинуватили в організації замовного вбивства

Українському олігарху Коломойському звинуватили в організації замовного вбивства

Бізнесмен нібито замовив директора юридичної компанії.

Українські правоохоронці звинуватили олігарха Ігоря Коломойського ще одного звинувачення — в організації замовного вбивства, повідомляє Офіс генерального прокурора України.

«При процесуальному керівництві Офісу генерального прокурора відомому бізнесменові, підозрюваному у легалізації майна, отриманого шахрайським шляхом, повідомлено про підозру у скоєнні ще одного злочину, пов'язаного з організацією вбивства на замовлення (ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п. 15). п. 11, 12, ч. 2 ст. 115 КК України», – повідомив Офіс генпрокурора 8 травня.

Стаття 27 (ч. 4) визнає людину «підбурювачем» — тобто особою, яка вмовляннями, підкупом, загрозою, примусом чи іншим чином схилила іншого співучасника до скоєння кримінального правопорушення.

Стаття 15 (ч. 3) вказує на завершений «замах на вчинення кримінального правопорушення», який, однак, не був закінчений через певні причини.

Стаття 115 (ч. 2, підпункти 11-12) вказує на умисне вбивство, вчинене на замовлення та за попередньою змовою групою осіб – карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічного позбавлення волі.

У повідомленні не вказується прізвище Коломойського, проте агентство «Інтерфакс-Україна» повідомляє, що йдеться саме про нього.

Слідство вважає, що бізнесмен «виходячи з мотивів особистої помсти» замовив вбивство директора однієї з юридичних компаній за невиконання вимог щодо анулювання та визнання недійсними рішень загальних зборів акціонерів відкритого акціонерного товариства.

Як розповіли в Офісі генпрокурора, підозрюваний залучив членів банди, яка «спеціалізувалася» на скоєнні тяжких та особливо тяжких злочинів, включаючи фізичну розправу з конкурентами.

Члени банди вчинили напад на директора однієї з юридичних компаній. Жертві було завдано ударів та ножових поранень у життєво важливі органи.

“Водночас цей злочин не був доведений до кінця з причин, які не залежали від волі членів банди”, – повідомляють у генпрокуратурі.

Наразі прокурори та слідчі проводять невідкладні слідчі та процесуальні дії, щоб викрити всіх осіб, причетних до скоєння злочину.

Підозрюваний бізнесмен Ігор Коломойський перебуває під вартою.

Про це Інформує сайт ЮА Обозрєватель, з посиланням на Хартія 97