У США презентували артилерійський снаряд, який летить більш ніж на 110 кілометрів.

У США презентували артилерійський снаряд, який летить більш ніж на 110 кілометрів.

Він має високоточне лазерне наведення.

Оборонна компанія BAE Systems представила 155 мм артилерійський снаряд нового покоління під назвою XM1155-SC. Передбачається, що цей боєприпас, який є революційним досягненням у галузі артилерійських технологій, матиме дальність понад 110 кілометрів. Про це повідомило видання Army Recognition.

XM1155-SC – це гарматний боєприпас із високоточним наведенням, покликаний підвищити бойову ефективність армії США. Він входить до сімейства снарядів Hypervelocity Projectile (HVP) і був розроблений у рамках програми ERAP армії США.

Снаряд нового покоління має подвоїти дальність польоту сучасних високоточних снарядів, що значно розширить можливості армії щодо поразки стратегічних цілей у глибині території противника.

“Завдяки здатності вражати цілі на відстані більше 110 кілометрів, що більш ніж удвічі перевищує дальність стрілянини наявних гарматних високоточних боєприпасів, XM1155-SC розширює оперативний радіус дії артилерійських підрозділів”, – пишуть аналітики.

Відповідно до пріоритетів модернізації армії США, XM1155-SC безпосередньо відповідає потребам у далекому точному вогні, щоб перевершити потенційних противників та забезпечити перевагу у багатодоменних операціях.

Про це повідомляє портал UA-Obozrevatel, з посиланням на Хартія 97