Шольц закликав Сі переконати Путіна припинити війну в Україні.

Шольц закликав Сі переконати Путіна припинити війну в Україні.

“Слово Китаю має вагу в Росії“, – пояснив своє прохання канцлер Німеччини.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав голову КНР Сі Цзіньпіна вплинути на російського президента Володимира Путіна і переконати того закінчити війну в Україні. «Слово Китаю має вагу у Росії. Тому я попросив Сі чинити тиск на Росію, щоб Путін нарешті припинив свою шалену кампанію, вивів свої війська і закінчив цю жахливу війну», – написав Шольц у вівторок, 16 квітня, у своєму обліковому записі в соцмережі X.

За словами канцлера, Сі Цзіньпін також погодився підтримати мирну конференцію щодо України, яка відбудеться у Швейцарії в середині червня. «Китай та Німеччина мають намір інтенсивно та позитивно координувати зусилля щодо сприяння організації конференції високого рівня у Швейцарії та майбутніх міжнародних мирних конференцій», – написав він.

Зустріч німецького канцлера та голови КНР відбулася в заключний день триденної поїздки Олафа Шольца до Китаю. Крім війни в Україні лідери у супроводі кількох міністрів та бізнес-делегації обговорили захист клімату та економічну співпрацю Німеччини та Китаю.

Про це Інформує своїх читачів ресурс ЮА Обозрєватель, з посиланням на Хартія 97