Російські військові впустили безпілотник на дитячий садок під Білгородом і бомбу на село в Краснодарському краї

Російські військові впустили безпілотник на дитячий садок під Білгородом і бомбу на село в Краснодарському краї

Стали відомі подробиці.

Російський ударний безпілотник «Ланцет» упав на територію дитячого садка №1 у селищі Жовтневий Білгородської області. Інцидент стався вранці 7 травня. Astra. Дрон не вибухнув. Його вилучили силовики, попередньо евакуювавши 47 дітей та 30 співробітників установи. Постраждалих та руйнувань немає.

Яким чином дрон-камікадзе, здатний літати зі швидкістю 80–110 км/год на відстань до 70 км і нести до 3 кг вибухівки, опинився на території дитсадка, не уточнюється. Останнім часом російські війська стали частіше використовувати “Ланцети” для ударів по Україні.

За словами розробника, за минулі три місяці ці дрони застосували більше 500 разів, основними цілями були бронетехніка та станції зв'язку. До цього за два роки війни «Ланцети» запускали Україною близько 1000 разів.

Також 7 травня російський літак скинув бомбу на село Воронцовка у Краснодарському краї. Вона впала і вибухнула. Ніхто не постраждав. За даними місцевих ЗМІ, це перший випадок позаштатного сходу авіабомби на Кубані. Однак раніше в регіоні знаходили крилаті ракети «Калібр», які, ймовірно, не долетіли до України під час атак.

Найчастіше літаки Міноборони кидають фугасні авіабомби (ФАБ) на Білгородську область. На початку травня сталося одразу два такі інциденти. 4 числа бомба ФАБ-500 впала на Білгород. Постраждали 7 людей, у тому числі дитина, було пошкоджено понад 30 будинків та 10 автомобілів. Про вибух повідомляв і губернатор області В'ячеслав Гладков, промовивши про причину. 3 травня ФАБ-250 виявили у районі села Крутий Лог. Обійшлося без руйнувань та постраждалих. Боєприпас передали військовим для знищення.

Усього з початку весни російські військові літаки впустили на російські регіони щонайменше 25 авіабомб. А з січня налічується 33 такі випадки. Крім того, кілька бомб впали на окуповані території. Останній такий інцидент стався 10 квітня: найважча з наявних в арсеналі у ВПС Росії плануючих бомб, ФАБ-1500 вагою 1,5 тонни, звалилася на магазин в Єнакієвому Донецької області.

Про це Інформує видання ЮА Обозрєватель, з посиланням на Хартія 97