Названо найкраще вино для вживання з шашликом

Названо найкраще вино для вживання з шашликом

Цей напій корисний для травлення.

Невелика кількість червоного вина може сприяти засвоєнню м'яса, але шкода вживання алкоголю переважує користь. Краще вибрати безалкогольне вино: воно також містить корисні для травлення поліфеноли. Про це «Аргументам та фактам» розповів лікар-психіатр, нарколог Руслан Ісаєв.

У вині (переважно червоному), чаї, каві та певних фруктах містяться поліфеноли – речовини рослинного походження, які майже у незмінному вигляді потрапляють у кишечник. Тут вони сприяють зростанню одних бактерій та пригнічують зростання інших. В ідеальних лабораторних умовах це могло б покращити засвоєння поживних речовин.

“Однак людський організм – не лабораторія, і точно індивідуально розрахувати необхідну невелику кількість червоного вина, яку потрібно випити за вечерею зі стейком, щоб покращити його перетравлення, але не перевищити дозу, майже неможливо”, – пояснив лікар.

Найбільше поліфенолів міститься в кісточках та шкірці винограду. У напій вони потрапляють при тривалому бродінні під час виробництва. В результаті у вині поліфенолів більше, ніж у свіжому винограді. Проте, є компроміс: безалкогольне вино. У ньому багато поліфенолів, як і у звичному вині, але при цьому майже немає шкідливого етанолу.

Про це Інформує своїх читачів ресурс ЮА Обозрєватель, з посиланням на Хартія 97