Експерт: Атаки дронів з НПЗ «переписали» бюджет РФ українською

Експерт: Атаки дронів з НПЗ «переписали» бюджет РФ українською

Доходи Росії стрімко падають.

Через удари БПЛА по російських нафтопереробних заводах РФ нікуди подіти сиру нафту, якою побільшало, а її переробка зупинилася. Про це «Апострофу» заявив політтехнолог Михайло Шейтельман.

Він зазначив, що росіяни відвантажують нафту на танкери і, згідно з документами, відправляють у «невідомому напрямку».

Продажі російської сирої нафти до Індії та Китаю впали, тому що вторинні санкції діють, а Захід поступово намагається перекрити всі лазівки. До того ж, з початку поточного року у Вірменії заборонили розплачуватись російськими картками.

Тим часом російський бюджет і так на половину складається з витрат на війну і на репресивний апарат, а на поточний рік там навіть заплановано офіційне падіння доходів. Нинішні удари по НПЗ кидають прибуткову частину ще нижче.

– Навіть якщо зараз Кремль почне прикривати НПЗ засобами ППО, то далеко не скрізь є поблизу. Там потрібно буде у кожного заводу будувати військову інфраструктуру та навіть цілі військові частини, щоб прикривати такі об'єкти. Припустимо, це з часом зроблять, але тоді ми почнемо бити іншими заводами. Наприклад, металургійним. Промислової мети на території РФ багато, тому такий «дощ» з українських дронів може бути надовго, – заявив Шейтельман.

Про це Інформує своїх читачів портал ЮА Обозрєватель, з посиланням на Хартія 97