WSJ: НАТО готується до війни всією коаліцією

WSJ: НАТО готується до війни всією коаліцією

Альянс ставить за мету «підготувати союзників до боротьби пліч-о-пліч».

Однією з найбільш фундаментальних розбіжностей у НАТО є невідповідність у поглядах країн — членів Альянсу на погрози, серед яких називають тероризм та дії Росії. The Wall Street.

За даними видання, планувальники НАТО вважають, що «пряме російське вторгнення» до однієї з країн — учасниць Альянсу в найближчому майбутньому є малоймовірним, проте блок знову почав готуватися до війни коаліцією.

У короткостроковій перспективі в НАТО побоюються, що Росія «може спровокувати конфлікт у сусідніх країнах, спонукаючи для цього місцевих росіян та використовуючи напруженість як привід для втручання, як це зробив Кремль на сході України десять років тому».

Зараз підготовка до «війни всією коаліцією» знову є пріоритетом НАТО, тому Альянс має на меті «підготувати союзників до боротьби пліч-о-пліч», уточнює газета.

За даними WSJ, в Альянсі визнають, що країни-учасниці НАТО зіткнулися із серйозними розбіжностями у поглядах на реальність загрози з боку Росії. Наприклад, політики в Туреччині та інших країнах — учасницях Альянсу, що розташовані вздовж Середземного моря, більше стурбовані місцевими конфліктами та проблемами нелегальної міграції, ніж загрозою російського вторгнення.

Про це Пише ресурс ЮА Обозрєватель, з посиланням на Хартія 97